Frugtpresse.dk
Forside Fremstilling af frugtsaft Udlejning af mosteri

Frugtpressen klar til brug.


 
1. lag æbleplum.


Presseklæde pakket om 1. lag og pakkerammen kan fjernes.

Presseplade og pakkeramme klar til 2. lag.

Fremstilling af frugtsaft

Frugt- eller mostpresse bruges til fremstilling af saft / most. Der kan laves saft / most af næsten alle slags frugter og bær. Den friske saft kan herefter behandles på flere måder eller drikkes som den er.

Æble- og pæresaft kan blandt andet bruges til fremstilling af cider, vin, vineddike eller juice.

Der findes flere forskellige typer af frugtpresser. En pakkepresse er den type der giver det største udbytte, da den findelte frugt sættes under meget stort tryk, hvorved der typisk bliver et saftudbytte på 60-90%, afhængig af hvilke frugter eller bær der presses.
Til sammenligning giver en kurvepresse et saftudbytte på 40-50% og produktionstiden pr. liter saft er længere end med en pakkepresse.

Til fremstilling af æble- og pæremost skal der bruges en frugtmølle til findeling af frugterne. En frugtmølle kan enten være hånddrevet eller elektrisk.

Efter findeling af frugterne pakkes pressen. En Pakkepresse opbygges som en lagkage hvor man skiftes vis lægger et lag frugtplum og en presseplade inden der afsluttes med en trykplade.
Herefter presses med en hydraulisk pumpe eller donkraft.

Den friske saft kan enten drikkes med det samme og kan ved opbevaring i køleskab holde sig frisk i 4-5 dage.
Saften kan også fryses i passende portioner eller konserveres ved tilsætning af Atamon og saften kan derved holde sig i ca. 1 år.

3. lag afsluttes med presseplade.

Toptrykplade og overligger klar til presning.

Frugtpressen klar til presning.



 
Den brugte frugtplum smides ud.