Frugtpresse.dk |
Forside | Fremstilling af frugtsaft | Udlejning af mosteri |
Frugtpressen klar til brug. 1. lag æbleplum. Presseklæde pakket om 1. lag og pakkerammen kan fjernes. Presseplade og pakkeramme klar til 2. lag. |
Fremstilling
af frugtsaft Frugt- eller mostpresse bruges til fremstilling af saft / most. Der kan laves saft / most af næsten alle slags frugter og bær. Den friske saft kan herefter behandles på flere måder eller drikkes som den er. Æble- og pæresaft kan blandt andet bruges til fremstilling af cider, vin, vineddike eller juice. Der
findes
flere forskellige typer af frugtpresser.
En pakkepresse er den
type der giver det største udbytte, da den findelte frugt
sættes under meget
stort tryk, hvorved der typisk bliver et saftudbytte på
60-90%, afhængig af
hvilke frugter eller bær der presses. Til
fremstilling af æble- og
pæremost skal der bruges en frugtmølle til
findeling af frugterne. En frugtmølle kan enten
være hånddrevet eller
elektrisk. Efter
findeling af frugterne pakkes pressen. En
Pakkepresse opbygges som
en lagkage hvor man skiftes vis lægger et lag
frugtplum og en presseplade
inden der afsluttes med en trykplade. Den friske saft kan
enten drikkes med
det samme og kan ved opbevaring i
køleskab holde sig frisk i 4-5 dage. |
3.
lag afsluttes med
presseplade. Toptrykplade og overligger klar til presning. Frugtpressen klar til presning. Den brugte frugtplum smides ud. |